Direktlänk till inlägg 27 november 2008

Jag lever i en kuvös ni vet, en skyddad verkstad för meningslöshet

Av Filip - 27 november 2008 22:00

Idag var det Showdown In Little Bosön men först ska jag rapportera träningen hittills. Igår vart det 6000m simning i ett pass som Lelles syrra (!)hade skrivit ihop. Ett elakt stickande pass med en hård serie hundringar efter 4000m. Därutöver en timme cykel i lätt fart.


Morgonens pass hann jag bara 3600m innan det var dax för jobbet, fick därför mata in 2100m på lunchen i en nästan helt tomt GIH-bad. Endast två mystiska klenisar var där och hade någon sorts mystisk flytvästsövning. Antagligen sjömän som övade om båten skulle ta eld på öppet hav.


Showdown nu på kvällen med 5x1000m med 3 min vila på Bosöns inomhusoval. Flåsmannen kom sent om sider inglidandes i den senaste löparutstyrseln. Han hade precis fått ett erbjudande om en plats till nästa paralympics men när det framkom att han inte har något funktionshinder utan bara ett väldigt märkligt löpsteg så blåstes idén av.


Under hela veckan har jag låtit Flås få veta vilken fantastisk form jag är i och hur mycket jag ser fram emot att få springa. Allt en mildare form av lögn. Första intervallen var ångestladdad och tempot ganska uppdrivet kändes det som. Tid 3.04, jag en tvärhand före. Syran satte sig rätt fint i låren men ville leka oberörd inför Flås. Tänkte på hur man ska spela poker och bestämde mig för att chefa på andra intervallen i förhoppning om att Flås skulle gå på bluffen. Tyvärr hängde han på som en igel och verkade klara pressen. Tid 2.59, jag två fingrar före. Tredje intervallen kände jag att slutet var nära, Flås gled iväg och jag kunde inte svara Flås 3.03, jag 3.06 Fjärde intervallen jättejobbig, kunde inte göra så mycket låren pumpade och värdelösa, jag kom in på 3.08, Flås på 3.02. Sen den sista vidriga intervallen. Har häng på Flåsmaskinen i 400 sen bara släppte det och Flås gör en riktig kanoninsats och avslutar på 2.56 Jag 3.06.

Jag tog stryk alltså... Ändå ett bra intervallpass där jag snittar 3.04 5 sekunder snabbare än för 365 dagar (och 700 träningstimmar) sen.


Flåsmannen visar upp sina 5 kilos övervikt. Jag går som en zombie bortåt, mot nödutgången.

Så här såg jag ut förra gången Metallica var i stan. Tröjan köptes på UFF för 8 år sen.


 
 
Ingen bild

Gammeladepten

27 november 2008 22:32

Konstaterar att du inte lever som du lär - dvs att köra intervaller med negativa splits - samt att jag återigen har rätt om dina prestationer. Fanns det nåt penningpris i omröstningen.

 
Ingen bild

Peljort

27 november 2008 23:35

Den där tröjan har jag sett förut! :-)
Imponerande pass!

 
Sara

Sara

28 november 2008 01:30

haha UFF.. längesen man hörde någon säga så..

http://www.sarasliv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Dave

28 november 2008 09:36

Bra jobbat!

 
Magda

Magda

28 november 2008 09:50

haha, filip, den där rubriken var oslagbar :-)

undra vad som skulle hända om man tog en heldag och gjorde nåt helt annat än att träna. blev förbjuden att ens yppa något som har med träning att göra. får inte umgås med någon som tränar. hela dagen måste man äta skräpmat. och... ja göra vad man nu gör när man inte tränar. ett rått kast ut ur bubblan!

jävligt bra kutat för övrigt.
och tack för bosöbilderna. jag får mjölksyra vid minnet bara jag ser den där banan.

http://magdagad.blogspot

 
Dunceor

Dunceor

28 november 2008 10:46

Haha, bästa dissen någonsin:
"Flåsmannen kom sent om sider inglidandes i den senaste löparutstyrseln. Han hade precis fått ett erbjudande om en plats till nästa paralympics men när det framkom att han inte har något funktionshinder utan bara ett väldigt märkligt löpsteg så blåstes idén av."

Grymt pass i alla fall, gott med bra sparring, det taggar alltid.

http://dunceor.wordpress.com

 
Flåsmannen

Flåsmannen

28 november 2008 14:26

--konstpaus-- Bättre lycka om 364 dagar! Å förresten var det jag som kom på paralympicsskämtet. Dissen uteblir alltså. In your face Dunceor.

http://www.nejförihelvete.com

 
Ingen bild

Filip

28 november 2008 16:20

Gammeladepten: MEN, det var ju mer ett rat-race än ett träningspass. Dessutom handlade det om en diff på 9 sek mellan snabbaste och långsammaste, inte en halv minut som vissa andra :-)


Pejlort: jo, man har ju silat några liter svett genom den tröjan under årens gång.


Dave: Tack, jag vet...


Magda: Ja, hemska tanke. Man har ju blivit ganska mycket av en träningsnörd. Tur jag har min tjej som är en bra dos Yang till allt mitt Ying!


Dunceor: Hehe, se nedanstående inlägg. Flås bjöd på sig själv där.


Flås: Fett bra kämpat! Ditt snitt lutar åt en 5000ing på 15.06 såg jag när jag kom hem. Det kan du nog fixa rättså lätt.

 
Ingen bild

floppis

28 november 2008 17:12

Det känns som om du glömt det viktigaste... Du har tid att uppdatera, deadline är 24.00 /floppis på väg ut på ett halvt backpass

 
Dunceor

Dunceor

28 november 2008 17:22

Flås: Haha, då är det ju en grym diss från din sida. Fult löpsteg men likförbannat snabbare ;)

http://dunceor.wordpress.com

 
greven

greven

28 november 2008 17:56

Faan vad bra... ni är så jäklar seriösa ni stockholmare. Att ni bara orkar hålla på!! that is fantastique! Jag antar att ni gick på krogen och söp och åt veganpizza sen när ni var klara.
seriöst: Ikväll är Stenkys sista helg boende i göteborg. Vi tänkte "fira" med en liten biljardkväll. Det är riktigt tråkigt faktiskt. Tänk alla kul grejor vi har gjort ihop.. greven, stenky och dr. phil. Man får nästan en liten tår i ögat när man tänker tillbaka. Hoppas det kommer till skott NÅGRA träffar i framtiden, och att det inte bara blir snack som: jovisst, det skulle vara kul. ähh fuck it, Ölduschning av Stenky på Götaplatsen ikväll! :-)
/J

http://grevens.blogga

 
Ingen bild

Filip

28 november 2008 17:59

Greven: Å tusan! Sup honom riktigt sentimental nu. Inte så svårt om jag vill kinnas rätt :-)

 
Magda

Magda

28 november 2008 19:38

just det, men det där med balansen blir det väl inga problem med härframöver när ni får tillskott till familjen. en träningsnörds räddning!

http://magdagad.blogspot

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Filip - 12 mars 2010 12:13

Begrunda vettvillingens senaste otyg på www.nitrovegan.blogspot.com   Ha inte för stora förhoppningar bara ...

Av Filip - 25 oktober 2009 08:08


Det har börjat poppa upp en massa reklam för diverse produkter på den här bloggen. Eftersom jag inte vill att mina  svaga läsare undermedvetet börjar tvångsköpa ögonfransförlängare bara för att dom är beroende av världens bästa triathlonblogg så lägg...

Av Filip - 24 oktober 2009 08:05

Fullbordade arbetsveckan igår och jag har hållt mig till planen både tränings och arbetsmässigt. 121km löpning på 5 dagar, 2 simpass och ett cykelpass ger mig ett bra utgångsläge inför helgen då jag bara behöver få in 4 mil för att uppnå minimigränse...

Av Filip - 20 oktober 2009 19:23

Trots så många år av träning som jag har bakom mig så verkar jag ändå aldrig lära mig dom mest basala grejerna för att en träningsdag ska bli lyckad: 1) Torra kläder är skönt 2) Mat är gott 3) Bastu är urlakande Efter en lätt joggingtur ner t...

Av Filip - 18 oktober 2009 21:33

166km denna veckan, 2 kvalitépass, ett i backe och ett fartlek. Min hjärna var kreativ idag och kom på minst 10 ursäkter att stanna hemma och kolla TV istället för att springa 2 timmar ensam i regnet. Ganska intressant när man väl bestämt sig för vad...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se