Alla inlägg under december 2007

Av Filip - 11 december 2007 11:53

Kom igen nu, lägg en röst i min finfina omröstning. Kurvan är inte ens i närheten av normalfördelad än, jag vill ha statistisk power!

Av Filip - 10 december 2007 13:11

på Motörheads spelning igår. Hovet kanske inte var optimal lokal för spelningen blev jäkligt skränig då ljudet verakde studsa hit och dit och hit.

Den stora överraskningen var förbandet, först kände jag inte igen dom men den grötiga accenten avslöjade att de var danskar. Efter några nyare låtar som ingen hört så kände jag igen introt till "Bad craziness" och mycket riktigt bandet var D.A.D som jag såg första gången 1992 i Danmark. Den gången inför max 35 pers i publiken och det blev slagsmål efter bara ett par låtar... Mycket vatten har runnit i ån sen dess.


Av Filip - 9 december 2007 12:24

Det har blivit lite mjukare träning sista veckan; bara 78km + 3 simpass. Anledningen är att jag haft ett hamstringfäste som tramsat sig lite och det har gjort det lite svårt att pressa på med träningen. Kände på lite 800-fart i tisdags (8x100m, kort vila , snitt 14.7) och sen Fight Fire with Fire för att bota hamstringen i torsdags; 6x300m med 3 min vila. Det kändes faktiskt betydligt bättre efter passet men stelheten är lite jobbig att ha att göra med på längre pass.


Går allt som jag vill blir det en lite tyngre distansvecka med början imorgon.

Av Filip - 7 december 2007 22:03

Jag kommer inte på något sarkastiskt att skriva idag. Hade tänkt kläcka ur mig något syrligt om Bosö-passet igår där BÅDA bröderna Södergård sjuksimulerade och hade hyrt in en helt ny sprinttalang (Kalle) för att köra livet ur mig, men jag hoppar över det. 6x300m blev det med godtycklig vila, progressivt, den snabbaste på 43.2 sek. Efteråt väntade kast av medicinboll in i vägg, chinstävling och sen rush hem för att laga mat åt mina hålögda  kollektivmedlemmar som hade förstärkningsplagg på och låg i soffan och väntade på att mästerkocken skulle fixa en fullvärdig veganmåltid. Det är väl detta som är baksidan med hippiebekanta; den eviga Lättjan.

Av Filip - 2 december 2007 19:37

Ny pannkaka utlottas för den låttiteln.


Har nu köpt en fet halogenpannlampa så att jag kan springa i skogen även efter mörkrets inbrott. Inveg den alldeles nyss med 2 mil i Nackareservatet, funkar alldeles utmärkt. Go fartkänsla att rusa fram mellan granarna och bara se en liten tunnel med ljus framför sig. Ett rådjur stod och komade på en äng och blev som förstenad när jag lyste på den så att det blänkte i ögonen. Inget mer södermälarstrand för min del.


Påminner lite om när jag var liten och Gammel-Erik körde ut mig några kilometer ut i skogen och jag fick springa hem med hans gamla pannlampa som brukade blinka till varje gång man satte ner fötterna för hårt eller halvsnubblade på någon rot. Han brukade vara ganska tyst och lite barsk i bilen på vägen ut, kanske för att han visste att jag var lite skraj. Jag kommer ihåg känslan av lättnad när man såg ljuset från fönsterna i klubbstugan vid Sänksjön. Hade man tur var bastun igång och Erik brukade bjuda på kakor och ljummen saft. Det var tider det.


http://hem.passagen.se/skogsvandrarna/

Av Filip - 2 december 2007 09:22

Igår kväll körde jag lite korta, snabba sprints i backen borta vid Johanneshovsbron. Det var kolmörkt, 3 plusgrader och regnet vräkte ned. Perfekt väder eftersom alla pälstanter stannat hemma och gatorna låg öppna. Backen ligger i en skogsdunge precis brevid Johannehovsbron och det var minst sagt mörkt. Efter 3-4 intervaller började ögonen vänja sig vid mörkret och då ser jag att två genomblöta, frusna uteliggare sitter ihokurade under en filt och tittar på mig. Dom hade nog tagit skydd för regnet under bron. Tidigare har jag sett att det finns några presseningar uppspända där men jag visste inte att folk bodde där nu i december. Jag vinkade men dom vinkade inte tillbaka.


Det finns inget äckligare än den där känslan av att ha blöta, kalla kläder som aldrig torkar och den där typen av kyla som inte försvinner på flera månader fastän det är sommar. Det är det som är anledningen till att uteliggare alltid är varmt klädda även på sommaren; de måste kompensera för de 7-8 månader om året som är kalla. Jag är övertygad om att pälstanterna aldrig har känt den typen av kyla någon gång. Det går inte att jämföra uteliggarkyla med vänta-på-taxin-utanför-café opera-kyla. Eller kylan som infinner sig när man tar sittliften upp till toppstugan i St Anton. Man skulle tvinga ut hela Östermalm i nackareservatet i 2 veckor så kan uteliggarna låna deras lägenheter och kanske t.o.m arrangera någon sorts välgörenhetsfest för dom också. För att få ihop till mat kan dom få sälja lösnummer av "Dagens Industri", 10 sålda nummer ger en skål grönsaksbuljong (kall). Det skulle bli ett jäkla tjatter, inget snack om den saken.  Skulle dom sen komma och tigga pengar så skulle dom få en lååång moralpredikan om vilka val de gjort i livet eller helt enkelt bli nekade pengar "du kommer ändå bara lägga allt på Prosac". 

Av Filip - 1 december 2007 11:06

Idag är det den 1e december och det är således dax att dra igång simträningen inför triathlonsäsongen 2008. Lite blandade känslor inför detta men morgonens pass på 40min kändes helt ok. Jag bröt ju handen/armen i somras och hade ganska ont resten av säsongen men imorse kände jag inte av detta alls. Målsättningen nu är att få in 3 simpass /vecka i minst 3 månader för att sen öka på simningen ännu mer. Löpningen är såklart fokus nummer 1 i några månader till.


Jag vägrar ligga en dryg kvart efter täten i Kalmar detta året också.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se